Nina Ojala

Olen UI/UX-insinööri ja koirankasvattaja Pirkanmaalta ja intohimonani ovat tekniikka ja koirat.

Omissa projekteissani tavoitteeni on yhdistää nämä kaksi intohimoa uudistamalla ja tehostamalla koiranjalostuskäytäntöjä teknologian ja datan avulla. Haluan myös tarjota parempia työkaluja koiraihmisille kaikilla alan osa-alueilla. Tavoitteenani on olla mukana luomassa käyttäjäystävällisiä, tutkittuun tietoon pohjautuvia työkaluja, jotka edistävät kestävää ja eettistä koiranjalostusta.

Asiakkaiden kanssa työskennellessäni olen tarkka ja yksityiskohtainen. Minulle on tärkeää ymmärtää, mitä asiakas toivoo ja haluan aina varmistaa että olemme asiakkaan kanssa yhteisymmärryksessä. Ennenkaikkea haluni on auttaa ja olla myös empaattinen asiakasta kohtaan, sillä tekniikkaviidakko voi olla monelle toden totta sekava ja jopa ahdistava ympäristö. Siinä viidakossa tarvitaan Ninaa, joka auttaa, neuvoo ja tekee töitä aidosti asiakkaan parhaaksi. 

Vapaa-ajallani sen lisäksi, että vietän paljon aikaa rakkaiden koirieni kanssa, harrastuksiani ovat piirtäminen, neulominen, puutarhanhoito ja agility.

Nina Ojala esittelykuva

Miksi kannattaa valita Nina?

Kokemus ja intohimo

Olen tehnyt verkkosivuja lapsesta saakka. Minulla on aito intohimo verkkosivujen suunnitteluun ja toteutukseen, joka varmasti näkyy myös asiakkaan hyödyksi. Otteeni on asiakaslähtöinen ja yksintyiskohtainen – minulle on tärkeää selvittää tarkkaan, mitä asiakas toivoo ja miten tähän tavoitteeseen päästään.

Kokonaisvaltaisuus

Jokainen projekti on minulle ainutlaatuinen. Kuuntelen tarkasti tarpeitasi ja visiotasi, ja luomme yhdessä sivuston, joka heijastaa täysin yrityksesi, yhdistyksesi tai projektisi brändiä ja arvoja. Minulle on ensiarvoisen tärkeää, että asiat tehdään alusta loppuun asti laadukkaasti ja yksityiskohtia myöten.

Laaja osaaminen tukenasi

Haluan olla asiakkaan tukena kaikissa verkkosivusuunnittelun, -toteutuksen ja -ylläpidon vaiheissa. Tarvitsit siis apua nyt tai tulevaisuudessa niin ulkoasun, toiminnallisuuden kuin käyttäjäpolun kehittämiseen, olen aina käytettävissäsi.

IT-osaaminen

Tutkinnot

 • Tieto- ja viestintätekniikkan insinöörin tutkinto (AMK)
 • Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammatillinen tutkinto

Verkkosivujen suunnittelu ja toteutus

Sain ensimmäisen Geocities.com-verkkotunnukseni 7-vuotiaana ja ryhdyin tutkimaan HTML:n ja CSS:n maailmaa. HTML-sivuista siirryin tutustumaan sisällönhallintajärjestelmiin. Käytin Joomla 2.5/3.0:a monta vuotta, kunnes päätin kokeilla sisällönhallintajärjestelmää, josta kaikki puhuivat – WordPressiä. Siitä lähtien olen rakentanut useita verkkosivustoja WordPressillä niin omiin projekteihin kuin yrityksille ja yhdistyksillekin.

Käyttöliittymäsuunnittelu

Olen tehnyt useita asiakasprojekteja käyttöliittymäsuunnitteluun liittyen freelancerina ja konsulttina. Työprojekteihin ovat kuuluneet monenlaiset käyttöliittymät ja käyttötarpeet aina tuotantoympäristöjen valvontapaneeleista erilaisiin hallintajärjestelmiin.

Frontend-kehitys

Minulla on vahva osaaminen frontend-kehityksen parissa. Erityisen tutuiksi ovat tulleet React.js sekä Material UI-kirjasto. Hallitsen myös modernit kehitysprosessit sekä versiohallinnan (Git).

Projektinhallinta ja -suunnittelu

Olen tehnyt projektinhallintaa ja -suunnittelua niin omissa kuin asiakkaiden projekteissa käyttäen DevOps-menetelmiä. Minulla on myös kokemusta Jiran käyttämisestä projektinhallinnassa ja dokumentoinnissa.

Lue lisää työkokemuksestani sekä käymistäni kursseista ja koulutuksista LinkedIn-profiilissani.

Hallitsemiani teknologioita

 • Adoben ohjelmistot, mm; Photoshop, Illustrator, After Effects
 • UI-suunnittelun työkalut; Adobe XD, Figma
 • Frontend-kehityskirjastot; React.js, Vue.js
 • Tietokantateknologiat; MongoDB, Firebase
 • CMS-järjestelmät; WordPress, WooCommerce, Joomla
 • Kehitystyökalut; DevOps, Jira, GitHub, PostMan, VS Studio Code
Tekninen osaaminen

Koirat

Koirat ovat olleet iso osa elämääni yli 15 vuoden ajan. Olen kasvattanut koiria pienimuotoisesti yli 10 vuotta.

Kentällä olen ollut enemmän ja vähemmän aktiivinen lähinnä tokossa ja agilityssä. Tokossa olen kilpaillut kahden koirani kanssa kansallisella tasolla.

Olen ollut mukana useiden koiraharrastajayhdistysten toiminnassa ja sitä kautta järjestänyt ja pitänyt erilaisia ​​tapahtumia ja koirakoulutuskursseja.

Koirissa olen erityisen kiinnostunut niiden rakenteesta, liikkeistä ja anatomiasta sekä genetiikasta. Suhtaudun intohimoisesti koiramaailmaan koiralähtöisyyden, etiikan ja kestävyyden näkökulman kautta.

Aktiviteetit

Olen kiinnostunut koiralähtöisen, tutkittua tietoa hyödyntävän koiranjalostuksen tukemisesta.

Aatteen tueksi perustin vuonna 2021 Ethicanisin, joka vuonna 2023 sulautui kansainväliseen Functional Dog Collaborative -järjestöön, joka ajoi identtisiä arvoja Ethicanisin kanssa. Päätimme siis yhdistää voimamme ja jatkaa toimintaa yhdessä FDC:n alla.

Olen ollut Functional Dog Collaborativen hallituksen jäsen vuoden 2023 lopusta lähtien.

Olen Datacanis-koiratietokannan perustaja. Datacanis-tietokannan teknisestä toteutuksesta löydät lisätietoa Caset-sivuilta.

Koiriin liittyvä koulutustausta

Lista joistakin koiriin liittyvistä kursseista, seminaareista ja muista koulutuksista, joihin olen osallistunut

 • Kasvattajan peruskurssi (Suomen Kennelliitto 2011)
 • Koetoimitsijan peruskurssi (Suomen Kennelliitto 2016)
 • TOKO:n koetoimitsijakurssi (Suomen Kennelliitto 2017)
 • Arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssi (Suomen Kennelliitto 2017)
 • Jari Kantoluoto: Tunnetilan hallinta teoriasta käytäntöön (seminaari, 2018)
 • Katriina Tiira: Harrastuskoiran luonne ja persoonallisuus – mihin asioihin voi jalostuksella vaikuttaa? (Koiratieto-seminaari, 2020)
 • Juha Kallio: Luusto ja nivelsairaudet arkielämän, harrastusten ja jalostuksen kannalta (Koiratieto-seminaari 2020)
 • Agria KoiraExpo -seminaari 2021
 • Embark Canine Health Summit -konferenssi 2021
 • ABC’s of Canine Anatomy -kurssi (AKC 2021)
 • Conformation and Movement -kurssi (KC 2022)
 • Koiran rakenne, laaja oppimäärä (Koirataito SM 2022)
 • The Biology of Dogs -kurssi (Institute of Canine Biology 2022)
 • Dog Breeding for The Future -symposium (The Norwegian Society for Protection of Animals 2023)

Kysyttävää, pohdittavaa, ehdotuksia?

Minuun voit olla aina yhteydessä, laita rohkeasti viestiä!

Scroll to Top